Dansk-Svensk Gårdshund


Dansk-svensk gårdshund (anerkjent av FCI siden 2009) er en liten–mellomstor terrierlignende hund som har oppstått i Danmark og Sverige, der den regnes som en typisk gårdshund. Rasen ble tidligere kalt skånsk terrier i Sverige.


Opphavet til denne hunden er uklart, men det synes som om minst et par terriertyper må ha vært sentrale. Den minner ganske mye om en Jack Russell-terrier, men den skal ha en langt mildere gemytt.


Rasen har trolig eksistert svært lenge, men akkurat hvor lenge vet man ikke. Typen har imidlertid vært alminnelig på gårdene i Skåne, Danmark og den nordlige Tyskland. Rasen ble anerkjent av SKK i 1987, og er trolig på vei til å bli anerkjent av FCI.

Utseende, anatomi og fysikk


Dansk-svensk gårdshund er en liten lett rektangulær og harmonisk hund av ubestemmelig opphav. Kroppen er muskuløs og tørr i linjene. Hodet er relativt bredt og har et harmonisk snuteparti med kraftige kjever. Markert stopp. Dyp brystkasse, rett rygg og ikke for mye opptrukket buklinje. Halen er middels lang og bæres høyt i bøy over rygglinjen. Muskuløse bein. Den har kort, tilliggende glatt pels. Grunnfargen skal være hvit, med tegninger og flekker i sort, eller ulike nyanser av gul, brun og rød.


Hannene blir ca. 34-37 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde. Tispene blir ca. 32-35 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde.

(Kilde: Wikipedia)

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver