Om New Forest

New Forest ponnien kommer fra New Forest i Hampshire syd i England ikke langt fra Southampton og nord for Isle of Wight. Området er øst for Dartmoor og Exmoor hvor to andre særegne ponnityper kommer i fra.


Området var opprinnelig avsatt i 1079 som et jaktområde for rådyr av William Erobreren som var konge av England i perioden 1066 til 1087. New Forest er et usedvanelig nydelig område, men er ikke “naturlig” i den forstand at det er urørt av mennesker. Her lever mennesker og dyr om hverandre, og det er mange områder man kan gå turer, sykle, se på ponnier eller slappe av på annen måte. I tillegg kan du oppleve hestehandel, hesteutstillinger og ta deg en ”pint” på den lokale puben. New Forest har flere tettsteder hvor Beaulieu er en av de større stedene.


Ordet ”Forest” betydde i middelaldertiden egentlig et avgrenset område med lover og regler knyttet til seg, typisk jakt- og fallrettigheter for kongen. ”Forest” er ikke nødvendigvis betegnelsen av et skogområde, New Forest består også av store åpne sletter.


New Forest har blitt videreutviklet av kongene etter William Erobreren, og i henhold til endrede prioriteringer av kongehuset over de siste 900 år. Fokus har vært på alt fra rådyr, tømmer til skipsbygging, kommersiell tømmerproduksjon og ikke minst rekreasjon i de siste årene. Grunnen til at New Forest har overlevd som ”fritt område” er det dårlige jordmonnet som har begrenset jordbruket i å ta over arealene i fra de kongelige jegere. Området deles i dag mellom private beboere (28 %), åpen skog (49 %) og innhenginger (23 %). Årlig er det ca 20 millioner turister som besøker New Forest. New Forest som feriested. 


Vi bodde i 2005 på The Woodlands Lodge Hotel i Bartley Road. Hotellvalget var tilfeldig utfra et googlesøk på New Forest. Valget var imidlertid vellykket. Dette er et privateid hotell med tradisjonelt inventar som også huser konferanser og brylluper. Det er opprinnelig et jakthus fra 1770, men er renovert på 50-tallet, 90-tallet og nylig utvidet. Det er et rimelig sentralt sted, men det er relativt korte avstander uansett hvor du bor i New Forest. Vi kom dit med leiebil via London. Kjekt å ha leiebil tilgjengelig da New Forest er et område med mange små tettsteder. Historiske Lyndhurst og Brockenhurst ligger ikke langt fra hotellet. Southampton er nærmeste storby.


Vær oppmerksom på at det er lettere å finne en indisk, thai eller kinesisk restaurant i New Forest enn et sted som serverer tradisjonell engelsk mat (hva nå det enn er…). Pubene serverer jo det tradisjonelle ”øltilbehøret” som fish and chips og puddings i diverse formater. Det er da noe, men ikke noe å leve på over lengre tid.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver